Şimdi Tarhana Zamanı

Ana Sayfa » Mersin Haberleri » Şimdi Tarhana Zamanı
Paylaş
Tarih : 21 Eylül 2013 - 12:09

tarhananin-sofraya-yolculugu-4_4651_o

Mersin’in Silifke ilçesinde kadınlar, tarhanayı hazırlayıp karmaya başladı.

 

Ekşi ve tatlı iki türlü yapılan ve evlerin damlarında temiz bezler üzerinde sergilenip kurumaya bırakılan tarhanalar görenlerin iştahını açıyor. Tamamen doğal ortamda hazırlanan tarhanalar, bol süt ve yoğurt takviyesinden meydana geliyor.

 

Silifke’nin birçok köyünde tarhana yapan kadınlar, binbir güçlükle yaptıkları tarhanalarını öbek öbek ortaya döküp kurutmaya çalışıyor. Yemek kültüründe tarhananın önemli bir yeri olduğunu anlatan kadınlar, hem ekonomik ve hem de sağlıklı olması açısından bu yiyeceği çok önemsediklerini söylüyor.

 

 

Haberler.com

 

SPONSOR REKLAMLAR

BENZER HABERLER

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE BORÇLANMA YETKİSİ YİNE REDDEDİLDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI BİRİNCİ BİRLEŞİMİ CUMHUR İTTİFAKI BORÇLANMA YETKİSİNİ GEREKÇE

PATİLİ DOSTLAR İÇİN RENGARENK ŞEMSİYELER

KEDİ VE KÖPEKLERİ GÜNEŞTEN KORUYAN ŞEMSİYELER KÜLTÜR PARK’A SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEMSİYE YERLEŞTİRİLDİ Mersin Büyükşehir Belediyesi,

BÜYÜKŞEHİR, İŞLETMELERİN HİJYEN DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

19 AYDA 1732 İŞLETMENİN HİJYEN DENETİMİ YAPILDI BÜYÜKŞEHİR, HAL KOMPLEKSİLERİNDE HİJYEN DENETİMİ YAPIYOR BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS

Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz