Şimdi Tarhana Zamanı

Ana Sayfa » Mersin Haberleri » Şimdi Tarhana Zamanı
Paylaş
Tarih : 21 Eylül 2013 - 12:09

tarhananin-sofraya-yolculugu-4_4651_o

Mersin’in Silifke ilçesinde kadınlar, tarhanayı hazırlayıp karmaya başladı.

 

Ekşi ve tatlı iki türlü yapılan ve evlerin damlarında temiz bezler üzerinde sergilenip kurumaya bırakılan tarhanalar görenlerin iştahını açıyor. Tamamen doğal ortamda hazırlanan tarhanalar, bol süt ve yoğurt takviyesinden meydana geliyor.

 

Silifke’nin birçok köyünde tarhana yapan kadınlar, binbir güçlükle yaptıkları tarhanalarını öbek öbek ortaya döküp kurutmaya çalışıyor. Yemek kültüründe tarhananın önemli bir yeri olduğunu anlatan kadınlar, hem ekonomik ve hem de sağlıklı olması açısından bu yiyeceği çok önemsediklerini söylüyor.

 

 

Haberler.com

 

SPONSOR REKLAMLAR

BENZER HABERLER

BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE DAR GELİRLİLERİN YANINDA

HALK KARTLAR’IN NİSAN AYI TUTARLARI 23 GÜN ÖNCEDEN YATIRILDI BÜYÜKŞEHİR, 9 BİN 157 KİŞİNİN HALK KART HESABINA TOPLAM 1 MİLYON 30.4

İLÇELER BÜYÜKŞEHİR’LE VİRÜSLERDEN ARINIYOR

GÖZDEN UZAK AMA GÖNÜLDEN DEĞİL İLÇELERDE 2 BİN 700KAMU KURUMU VE ORTAK ALAN DEZENFEKTE EDİLDİ İLÇELERDE 1,7 TON DEZENFEKTAN KULLANILDI MERSİN KARIŞ

BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN DE YANINDA

BÜYÜKŞEHİR, 800 TARIM İŞÇİSİNE ATEŞ ÖLÇÜMÜ VE GENEL SAĞLIK TARAMASI YAPTI BÜYÜKŞEHİR, HEM TARIMSAL ÜRETİMİNSÜREKLİLİĞİ,

Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz