
Şimdi Tarhana Zamanı
Mersin’in Silifke ilçesinde kadınlar, tarhanayı hazırlayıp karmaya başladı.
Ekşi ve tatlı iki türlü yapılan ve evlerin damlarında temiz bezler üzerinde sergilenip kurumaya bırakılan tarhanalar görenlerin iştahını açıyor. Tamamen doğal ortamda hazırlanan tarhanalar, bol süt ve yoğurt takviyesinden meydana geliyor.
Silifke’nin birçok köyünde tarhana yapan kadınlar, binbir güçlükle yaptıkları tarhanalarını öbek öbek ortaya döküp kurutmaya çalışıyor. Yemek kültüründe tarhananın önemli bir yeri olduğunu anlatan kadınlar, hem ekonomik ve hem de sağlıklı olması açısından bu yiyeceği çok önemsediklerini söylüyor.
Haberler.com
SPONSOR REKLAMLAR
BENZER HABERLER

Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Kocaoluk Mahallesi Gökler deresi mevkiinde Jandarma ekiplerince icra edilen devriye faaliyeti

MERSİN’İN YÜZÜ HALKIN KARTIYLA GÜLÜYOR 15 AYDA HALK KART SAYESİNDE ESNAFIN KASASINA 15 MİLYON GİRDİ ESNAF HALK KART’I ANLATTI:

BÜYÜKŞEHİR, CAN DOSTLARIN BAKIMINI İHMAL ETMİYOR Yabani hayvanlardan sokakta yaşayan canlara kadar tüm hayvan dostlarımıza sahip çıkan
Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz
EN SON HABERLER
KÖŞE YAZARLARI